Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Β.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΟ - ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.» ΑΘΗΝΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-Ε.ΣΥ.» ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ : 

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «πανάγαθο και ακάθαρτο φώς». 

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΟΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ…..

«ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΩ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ……»

ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ «ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΦΩΤΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ «ώς πανάγαθου και ακάθαρτου» ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΞΥΜΟΡΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ. 

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΦΩΣ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΚΟΤΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΨΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΔΩΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. 

ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΧΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. 

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η΄ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΣΥ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ. 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΗΡΞΕ ΩΣ ΔΡΑΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΜΦΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΤ΄ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ΄ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΦΕΡΕΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ. ΑΥΤΗ Η ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ ΕΝΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΗ. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΤΟΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ Η΄ ΚΑΜΙΑ ΘΕΪΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΕΒΗ ΣΤΟ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ. 

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΝΑ ΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ; Η΄ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. 

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ – Η ΓΗ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΩΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. 

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΜΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ:
«..έν αντιθέσει μην τολμήσετε να έλθετε προς λήψιν αντιδώρου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να σας αποπέμψομεν». 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΑΠΟΠΕΜΠΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. 

Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ Η΄ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΝΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΦΡΟΝΗΣΗΣ. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΥΛΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ. 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.»

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου