ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ “ΜΕΛΙΟΥ”

  

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ “ΜΕΛΙΟΥ”

 


Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙΝΖΙΚΟΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ “ΜΕΛΙΟΥ”

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ “ΜΕΛΙΟΥ”

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ 

Η ΚΙΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΜΕΛΙ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΤΟ 25% ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο 3ΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ 1Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΑΠ’ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 50 ΣΕΝΤΣ ΤΟ ΚΙΛΟ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2001, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ, ΥΨΟΥΣ 2,80$ ΑΝΑ ΚΙΛΟ, ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡ-ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΛΙ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 5% ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΡΩΝ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ… ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο VAUGHN BRYANT, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΛΥΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΥΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΗΣ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΓΥΡΗ ΤΕΧΝΗΤΑ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ). ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ.

ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΈΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΙΝΔΙΑ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΤΑΪΒΑΝ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ Κ.Α. Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Ο LIN ZHAO, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ DEWIN GMBH, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΌΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ 55% ΜΕ 60% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ.


Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, μολυσμένο κινεζικό μέλι στέλνεται στον Καναδά και στη συνέχεια μεταφέρεται σε μια αποθήκη στο Χιούστον, απ’ όπου πουλιέται στην εταιρεία κατασκευής μαρμελάδων και γλυκών Smucker’s και στην αλυσίδα αρτοποιείων Sara Lee. Μέχρι η FDA (η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων των ΗΠΑ) να εντοπίσει ότι διακινείται μέλι με υπολείμματα αντιβιοτικών, στα Smucker’s είχαν ήδη πουληθεί 12.040 συσκευασμένα μέλια αλλά και μισό εκατομμύριο προϊόντα που περιείχαν στα συστατικά τους το συγκεκριμένο μέλι.https://www.news247.gr/oikonomia/o-polemos-toy-melioy.6693878.html

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ 2002 ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΛΙΑ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ (ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ (ΜΟΛΥΒΔΟΣ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΓΥΡΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ.

ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ~ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ 

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ (AQSIS) ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ 2004 ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ, ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΛΥΚΩΝ SMUCKER’S ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΩΝ SARA LEE.

ΜΕΧΡΙ Η FDA (Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ) ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΛΙ ΜΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ, ΣΤΑ SMUCKER’S ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΘΕΙ 12.040 ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΛΙ.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ALFRED L. WOLFF ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ.

ΤΟ 2006, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (DHS), ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALFRED L. WOLFF ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Η SUSAN BERFIELD ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ BLOOMBERG.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ.

Η ALFRED L. WOLFF ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΤΗΝ QHD SANHAI HONEY, ΑΠ’ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΜΕΛΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΙΝΔΙΑ, Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ, ΟΠΟΥ ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΓΥΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΈΠΕΙΤΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΥΣΚΕΥΑΖΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΡΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΙΚΑΓΟΥ, ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΠΕΚΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ “ΚΑΙΕΙ” ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΕ:

«ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΛΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΧΑΖΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ; ΌΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ;»

ΌΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗΣ, ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ALFRED L. WOLFF ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ, ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΞΑΣ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΩΣ “Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ” ΗΤΑΝ Η HONEY HOLDING Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΟΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣ HONEY SOLUTIONS, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΕΛΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ: ΞΕΤΡΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΚΡΥΜΜΕΝΗ» ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ 

ΤΟ 2008, ΟΙ STEFANIE GIESSELBACH ΚΑΙ MAGNUS VON BUDDENBROCK, ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.

ΆΛΛΑ 10 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALEXANDER WOLFF, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 5 ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΗΣ QHD, ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 250.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ.

ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΙΣΗΧΘΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF, ΜΕΛΙ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΛΙ ΑΠ’ ΟΣΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2001 ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.

ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΙ.

ΤΟ 2013, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ (ICE), ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ JUN YANG, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ NATIONAL COMMODITIES COMPANY ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΝΔΙΑ Η Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ.

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ YANG ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ. Ο YANG ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ICE ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ.

Ο JUN YANG ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΟΧΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (ΓΑΡΙΔΕΣ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ 2004, ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΜΕΛΙ ΑΞΙΑΣ 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

ΕΚΕΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΩΣ ΤΟ 2001, ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 1500 ΤΟΝΟΥΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ 100-150 ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 2500 ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ 2002, ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1788.

ΤΟ 2009 ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BEE CULTURE ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (AQIS), ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕΛΙ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΩΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ALIBABA, ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΡΟΠΙΟΥ ΡΥΖΙΟΥ.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ MARK TAYLOR ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΟΥΑΙΡ, ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ C4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ, ΕΝΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙ ΣΙΡΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ C4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΝ C3. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΦΥΤΩΝ C3.

Ο ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΕΙΝΑΙ C4 ΦΥΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ C4 ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΕΟΤΕΡΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΡΥΖΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟ C3.

ΤΟ ALLOWRIE, ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΑΝΘΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ CAPILANO, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ C4. ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ NMR ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ (ΝΜR), ΔΙΝΕΙ ΤΟ «ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

ΈΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Η CAPILANO ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΛΙ.

ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. O BEN MCKEE ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ CAPILANO, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ 100% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΜΩΣ, Η CAPILANO ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WATTLE HILL, ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ALBERT TSE, ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ (ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MACQUARIE) ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUDD.

ΣΤΗΝ WATTLE HILL, ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΙΔΝΕΪ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ASHOK JACOB Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο MIKE LUKIN Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MACQUARIE. Ο ALBERT TSE ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ CAPILANO ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ…

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΌΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ, ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ 200.000 ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ 1999, ΣΤΟΥΣ 550.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΞΗΣΗ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ: ΜΑΖΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ~ΜΕΛΙ ΜΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ 

ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΝΩΡΙΜΟΥ (ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥ) ΜΕΛΙΟΥ. ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΥΓΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΚΤΑΡ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΙΝΙΣΕΙ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, ΣΤΑ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΙΟΥ». ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 26%.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

·         ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΑΑ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ <20%,

·         ΠΟΙΟΤΗΤΑ Α ΜΕ <22% ΚΑΙ

·         ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (STANDARD ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ) ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ <26%.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΈΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ Η ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ, ΜΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΑΦΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΕΛΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΦΟΥΜΑΓΓΙΛΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Η ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΕΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ (ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ).

ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΟΛΥΒΔΟΥ.

ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ Η ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ.

ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ: Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ-ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ, Η Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΡΗ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 15-20 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ 15-20 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΥΤΑ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ, ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥΑΝΘΙΚΟ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝ ΕΝΑ ΜΕΛΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΧ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΠΧ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.

ΈΤΣΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΟΙ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 100ΜM ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΦΥΤΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ZERO MICRON FILTRATION ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΠΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1ΜM! ΤΑ ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 6–8 ΜM.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΗΤΙΝΗΣ.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ ΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΡΕΥΣΤΟ ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΞΕΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΞΩΔΕΣ ΤΟΥ (ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΡΕΥΣΤΟ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ Η ΡΥΖΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΟΣΜΕΣ.

ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ: ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΛΙΟΥ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ALFRED L. WOLFF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΕΥ ΔΑΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ “ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ” ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ 2005 ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΧΑΛΑΡΟΙ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ. ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ: ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ (2001/110/ΕΚ).

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΜΕΤΑ ΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ), ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΝΑ ΚΥΨΕΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΝΑ ΣΗΜΑΝΘΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΡΕΟΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΗΤΑΝ ΠΩΣ Η ΓΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΗΜΑΝΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 0,9%, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ TOP-3 ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠ’ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ  

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΡΙΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ<20% ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΥΨΗΛΟ…
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (Π.Χ. 
ΚΟΥΜΑΡΙΑ) ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ.

ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΛΙΟΥ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 20.000 ΤΟΝΟΥΣ ΜΕΛΙΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠ΄ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ 500.000, Η ΤΟΥΡΚΙΑ 105.000, Η ΟΙ ΗΠΑ 75.000. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ 680.000 ΚΥΨΕΛΕΣ ΟΤΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΧΕΙ 2,5ΕΚ, Η ΕΛΛΑΔΑ 1,5ΕΚ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ 1,3ΕΚ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο 2ΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΜΕΛΙΟΥ (ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ TOP-5 ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΟΙ TOP-4 ΧΩΡΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ, ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

ΌΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ, Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΛΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ) ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ.

ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 20.000 ΤΟΝΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΛΙΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΓΕΙ ΜΕΛΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ.

ΕΝΙΑΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΑΠ’ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ.

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΡΕΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΪΟΝ. ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.

ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΡΓΙΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝ. ΈΠΕΙΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ <18%. ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ ΓΡΑΦΕΙ: «ΓΝΗΣΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΛΙ».

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΤΕΤΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΘΕΜΑ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΜΕΛΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 20ΕΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ $165 ΕΩΣ ΚΑΙ $200 ΑΝΑ ΚΥΨΕΛΗ. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ 2017 ΑΠ’ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 270ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ 550.000 ΤΟΝΟΥΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΑΜΑΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 20.000 ΤΟΝΟΥΣ, ΕΒΓΑΛΕ 145ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΕΡΣΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΑΛΩΒΗΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ 1/25 ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ 1/2 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΙΝΑ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ… ΜΕΛΙ ΚΙΝΑΣ..

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (ΒΙΕΤΝΑΜ, ΙΝΔΙΑ, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ Κ.Α.).

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ… ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΩ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΚΥΨΕΛΩΝ ΑΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΕΙΝΑΙ 8, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 103 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 75, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΝΑ ΚΥΨΕΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ 30KG/ΚΥΨΕΛΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ 13KG, ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ 10KG, ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ 14KG ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ 16KG

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 500 ΕΩΣ 1500 ΤΟΝΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ; ΤΟ 2011 ΤΟ FSN ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΙΚΑ…

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΟ 2018, Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (CFIA) ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 22% ΗΤΑΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ.

ΈΡΕΥΝΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ / ΟΡΕΙΝΟ ΜΕΛΙ
ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 
ΟΡΕΙΝΟ ΜΕΛΙ Ο


ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ?

ΤΙ ΕΝΑΙ ΔΛΔ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ?

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ [ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ ΕΛΙΑΣ ,ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ!!], ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ,ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΄΄ΑΥΤΟΙ΄΄ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΧΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΡΤΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ ΤΥΠΟΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

ΌΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ, Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΛΙ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΝΑ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ,ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια