ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΌΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!



ΌΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΤΑΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ.

ΈΤΣΙ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΥΛΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ “BRETTON WOODS”.

“BRETTON WOODS”.

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (ΔΝΤ), ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΤΗΣ GATT, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ “BRETTON WOODS”.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΔΝΤ) ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 1945, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ.

 

ΌΤΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ» ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΕΙΧΕ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΕΣ.

ΤΟ ΔΝΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, (188 ΚΡΑΤΗ ΤΟ 2016, ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012), ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ. ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΟ 200% ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ 600% ΣΥΝΟΛΙΚΑ -ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ- ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970, ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80, ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΗ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ». ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΟΣ Η ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΩΝ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ. ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ (ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 1,5%, ΣΥΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΜ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ, ΕΩΣ 2%). ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (ΤΡΙΜΗΝΕΣ Η ΕΞΑΜΗΝΕΣ) ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΑΙΤΗΘΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ «ΜΗΝΥΜΑΤΑ» ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΡΘΕΣ Η ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΓΥΑΤΑΙ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 188 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΜΩΣ, Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ. ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ, ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ – ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΤΟ 1976 ΕΘΕΣΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ (ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ 2,3 ΔΙΣΕΚ. ΣΤΕΡΛΙΝΩΝ. ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΗΤΑΝ ΒΑΡΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ.

ΡΩΣΙΑ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΔΥΝΗΡΟ. Η ΧΩΡΑ ΕΛΑΒΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΕΩΣ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 41,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 2008, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΚΤΙΚΟ «ΠΕΛΑΤΗ» ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ 4 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ 1999, ΤΑ 7,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 10 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 2004. ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΦΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΟΜΩΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΜΕΞΙΚΟ

ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ» ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 30 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 1995. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΞΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 50% ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20%.


ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1997-1998 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΑ 55 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, 17 ΔΙΣΕΚ. ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΚΑΙ 23 ΔΙΣΕΚ. ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ SAP (STRUCTURAL ADJUSTMENT POLICIES), ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ, Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΥΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΠΥΡΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΈΛΑΒΕ 41,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ 2002. ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΔΑΝΕΙΟ 40 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ’97. ΤΟ 2001 Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (ΜΕΙΩΣΗ 22% ΤΟΥ ΑΕΠ ΜΕΤΑΞΥ 1998-2002) ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΩΔΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΕΩΣ ΤΟ 2001, ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ 1,5 , 3,7, ΚΑΙ 2,6 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ -0,8 , -4,4 ΚΑΙ -10,9 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΛΕΤΟΝΙΑ

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008, ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ 1,7 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ.

ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 18% ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΣ. ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 6,2% ΤΟ 2007 ΣΕ 22% ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ 8% ΣΕ 3% ΕΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 20%, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ 10% ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΠΟΣΟΣΤΟΥ 20-30% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ, ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΕΞΑΡΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ «ΤΡΑΒΟΥΣΕ» ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΉΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟ 1976. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 2,4 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΦΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΟ 18%, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΟΡΟΝΑ. Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΜΩΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΣΛΑΝΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 10% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΥΨΟΥΣ 25 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΦΙΟΡΙΝΙΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ. ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 2008, ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 16,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΌΜΩΣ, ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ, ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΓΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ (ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 2,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ, Η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 20% ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η ΚΡΙΣΗ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 2008. ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 7,6 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΣΕΡΒΙΑ

ΤΟ 2009 ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΔΑΝΕΙΟ 3 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ 1/5 ΤΩΝ 70.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΟΙ ΟΡΟΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 20 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ, ΤΟ 2009, «ΕΡΙΞΑΝ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ. Η ΡΟΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΣΤΑΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΟ 2009 ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΣΤΑΘΕΙΣ, ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 2,5 ΔΙΣΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄ ΤΟΥ ΔΝΤ?

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ ,ΠΑΡΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΔΩΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΕΠΙΤΥΧΗ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ

ΚΑΙ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΤΟ ΄΄ΧΡΕΟΣ΄΄ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ

ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ

ΔΛΔ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΥΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΠΥΡΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ [ΜΕ ΔΟΛΟ?] ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ,ΕΙΝΑΙ Η  ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄ 

ΟΣΑ ΚΡΑΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ,ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ

ΕΝΩ Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ .ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ  [ΕΚΤΕΛΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΄΄ΑΝΩΘΕΝ΄΄],ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ,ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ [ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ] ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΝΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΨΥΧΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΧΩΡΑ, ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 600ΔΙΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΄΄ΧΡΕΟΣ΄΄,ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ 

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ,ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ

ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΕΝΤΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. - ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

Το πρόγραμμα που αναπτύσσεται κατωτέρω είναι στηριγμένο επάνω στις οικονομικές προσφορές του Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει κατατεθεί στα Ταμεία Κληρονομικών Κεφαλαίων των αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων. Αυτές οι προσφορές και τα αποθεματικά που είναι στην διάθεση των Ελλήνων θα περιέλθουν στα χέρια μας όταν τους θεσμούς του κράτους μας τους αναλάβει ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις – Ε.ΣΥ.».

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ. Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.

ΣΕΛΙΔΑ 1 από 40
Αφού παρήλθε ο χρόνος των ενστάσεων και δεν υπήρξε καμία άρνηση, αυτό υποχρεωτικώς συνεπάγεται σε αποδοχή και οι πράξεις θεωρούνται τελεσθείσες, χωρίς δικαίωμα παρεμβολής από οιονδήποτε φορέα, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.
Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:
1.0. ΠΟΣΟ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ($ 600.000.000.000) ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.
1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),
1.2. Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.
2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (€2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
ΣΕΛΙΔΑ 2 από 40

2.1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:

Να ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS – GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS – Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Αφορά την κάθετη αειφόρο ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την Ελλάδα, Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό.

2.2. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:

Ο Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από το δικό του χαρτοφυλάκιο ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί με ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
2.3. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:
Το αίτημα κατατέθηκε και επικυρώθηκε στους αρμόδιους φορείς (Παγκόσμιος Ελεγκτικός μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION», World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).

ΣΕΛΙΔΑ 3 από 40
3.0. ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν.
3.1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:
Δ.Ο.Υ. Πατρών, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπ. Οικονομικών, Πρεσβεία Γαλλίας, Ελληνικό Χρηματιστήριο, Ελληνικά Δικαστήρια.
( * ) ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλείων, στα οποία κάποια είναι ιδιοκτήτης και κάποια είναι νόμιμος δικαιούχος – διαχειριστής. Η διαχείριση αυτή προκύπτει από Ανέκκλητα πληρεξούσια, Αορίστου χρόνου, με Μεταθανάτια ισχύ και Κληρονομικό Δικαίωμα. Είναι ο μόνος δικαιούχος, μόνος αποφασίζων και μόνος υπογράφων. Όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί ως φυσικό πρόσωπο ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλες τις πράξεις, ενέργειες, συμβάσεις κ.ο.κ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:
Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!
ΣΕΛΙΔΑ 4 από 40
Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.
Οι τέσσερεις βασικές ομάδες επιτροπών θα είναι:
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0 Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου
2.0 Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,
3.0 Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια