ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... ΟΙ «10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ?...Ε.ΣΥ?

  20 ΜΑΡΤΙΟΥ 1924: H ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΜΑΙΟΣ 2021: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

 

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΙΑ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ, ΩΣ ΠΤΩΧΕΙΑ-ΙΣΧΝΟΤΗΤΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΕΝΔΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟ, Η ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ, «ΜΙΛΗΣΑΝ» ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΦΩΝΗ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑΝ ΑΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ Ν[ΟΜΟΘ.] Δ[ΙΑΤΑΓΜΑ] ΤΗΣ 20ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1924 «ΠΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟΝ ΚΑΙ 48ΩΡΟΥ ΚΑΘ’ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΑΥΡΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1940.

ΌΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 1920 ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1921 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ· ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 16/10/1921 ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 20% ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΑΛΛΑ 10ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ. ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1923 ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1924.

 


ΒΛ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΔΕΡΜΑΤΗΣ, ΛΑΥΡΕΙΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ. Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΕΙΟ, 1860-1917, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, LOUVAIN-LA-NEUVE (ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ, 1994-1999), ΕΚΔ. ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-Ε.Μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, 2003, ΣΕΛ. 462-463.

ΑΛΛΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ [ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ], ΣΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΕΙΑΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ, ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙ. ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ· ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ [ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ] ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙ. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΜΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ, ΩΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ.

ΒΛ.  ΚΩΣΤΑΣ Γ.  ΜΑΝΘΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΔΕΡΜΑΤΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΛΑΥΡΙΟ, Η ΒΟΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΛΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ, LAVRIO THE RUMBLE OF TIME. THE MODERN LAVRIO OF MINING AND METALLURGY, ΕΚΔ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, 2017, ΣΕΛ. 21, 25, ΟΙ ΔΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕΛ. 261 (ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΕΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤ.), 265 

Υ.Γ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΦΕΤΟΣ- ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΜΙΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ.06/05/2021   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣΛΑΥΡΙΟΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΔΕΡΜΑΤΗΣ, ΔΡ ΙΣΤΟΡΙΑΣHTTPS://WWW.LAVRIAKI.GR/2021/05/06/20-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-1924-h-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-8%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7/

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) Αθήνα, 29-04-2021

 Αρ. Πρωτ. 29 114 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. : 210-6439637 FAX : 210-6454223 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 196-198 Αθήνα, 17- 11 -2020 SITE: www.poseypexode.gr E-MAIL: info@poseypexode.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ Θέμα:  Σικάγο 1886 Απεργία για Καθιέρωση του Οκταώρου  Ελλάδα 2021 Απεργία 6 Μαΐου 2021 Για Την Μη Κατάργηση Του Οκταώρου  Το 1886 στο Σικάγο πραγματοποιήθηκε Απεργία, με πολλούς νεκρούς, για την καθιέρωση του Οκταώρου. VIDEO  https://www.youtube.com/watch?v=fu7y5C6B-Ao  Το 1889 στο Παρίσι καθιερώνεται η πρώτη Μαΐου ως ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.  Το 1893 στην Αθήνα γίνεται η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά για την καθιέρωση του Οκταώρου.  Το 1924 στην Αθήνα η πρώτη αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά για τα εργατικά δικαιώματα.  Το 1936 στη Θεσσαλονίκη οι καπνεργάτες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που πνίγηκαν στο αίμα, τον Μάη του ίδιου έτους.  Το 1944 στην Καισαριανή την 1η Μαΐου πέφτουν νεκροί από τα Γερμανικά πολυβόλα 200 αγωνιστές. VIDEO  https://www.youtube.com/watch?v=vm0xZ1Ouz3U Η 1η Μαΐου είναι μία ημέρα Ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους, που με αγώνες και αιματηρές θυσίες έβαλαν τέλος στην εκμετάλλευση και έθεσαν τα θεμέλια για την καθιέρωση του Οκταώρου, «8 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ- 8 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ- 8 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟ». ΜΕΤΑ ΑΠΟ 135 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ, ΤΟ 2021 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 8ΩΡΟ. Το νομοσχέδιο για την κατάργηση των Εργασιακών και Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων που θα έρθει στη Βουλή προβλέπει μεταξύ άλλων: 1. Κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου, με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. 2. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. 3. Έλεγχος του μητρώου μελών των Σωματείων και των Διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες και εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών. 4. Παρακώλυση του Δικαιώματος της Απεργίας. 5. Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα. 6. Με την θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, με κατάργηση του Οκταώρου, απλήρωτες υπερωρίες και εφαρμογή 10 ωρών εργασίας θα οδηγήσουν τον εργαζόμενο σε ένα μόνιμο εργασιακό- κοινωνικό « Lockdown». Ότι δεν πέτυχαν στα μνημονιακά χρόνια, η κυβέρνηση και η εργοδοσία, το επιχειρούν τώρα. Η επίθεση θα είναι βάναυση, στα Εργασιακά- Συνδικαλιστικά- Κοινωνικά Δικαιώματα, ακόμα και στην ίδια την Δημοκρατία. Ο Συνδικαλισμός είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας. Αποτελεί φόρο τιμής στους νεκρούς των εργατικών αγώνων, η συμμετοχή μας στην Απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και στην Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. 


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΑΝ ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΙΔΟΥ ΟΙ «10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ» ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ:

1. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

2. ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 534€ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

3. ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!!

4. ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ Η 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.

5. ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.

6. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

7. ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΕΠΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

8. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ 4703/2020.

9. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ.

10. ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 320.000.000 €): ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!https://www.documentonews.gr/article/meta-apo-100-xronia-h-kybernhsh-mhtsotakh-katargei-kai-to-8wro-toy-n22691920/

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:

1. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 8ΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ Ν. 2269 ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ 10ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ.

2. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΩΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.

3. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

4. ΞΗΛΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΣΕΠΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ, ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!! (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ ΚΛΠ).

5. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΤΙ ΗΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

6. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

7. ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ !!

8. ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ Ν.1264/82 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΤΟ ΚΟΜΠΟΛΟΙ ΤΟΥ», ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΣ ΣΤΗΝ ΓΣΣΕ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΌΜΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΔΕΝ «ΒΓΑΙΝΕΙ» Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΛΟΓΩ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ «ΒΓΑΙΝΟΥΝ» ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ, ΗΔΗ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ, ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. HTTPS://WWW.DOCUMENTONEWS.GR/ARTICLE/META-APO-100-XRONIA-H-KYBERNHSH-MHTSOTAKH-KATARGEI-KAI-TO-8WRO-TOY-N22691920/

ΠΗΓΗ: EVIATOPBLOG.GR


Η ΠΙΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΙΣΤΗ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΕΝΩ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΜΕΡΤΑ» ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ.

 Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΑΝ ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ 

ΔΛΔ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

 ΕΡΓΑΣΙΑ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0


4.1. Η Ελλήνων Πολιτεία παρέχει εργασία και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες μέσα από τη λειτουργία της.
4.2. Η Ελλήνων Πολιτεία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν. Με τη δομή και τη δόμηση της η πολιτεία θα παρέχει πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της,
4.3. Οι συνθήκες εργασίας θα είναι με σεβασμό προς το Ανθρώπινο δυναμικό.
4.4. Η αμοιβή θα είναι πάντα με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.
4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες ΣΕΛΙΔΑ 15 από 40
επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι. Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία. Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).
4.6. Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.
Είμαστε ως Έλληνες υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια