ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

“ΙΔΟΥ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ Ε.Ε.”!Ε.ΣΥ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η Ε.ΣΥ

 Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΨΩΜΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΨΩΜΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΨΗΜΕΝΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ «ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.


 
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, Η "ΓΕΥΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ. Η AMERICAN CHEMICAL SOCIETY ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ. ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΗΜΑ, ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΣΦΡΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΤΡΩΕΙ.

ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΔΡ ANNE SAINT-EVE 

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ PARIS-SACLAY, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΠΩΣ Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ. ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΨΩΜΙΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΨΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ  ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΕΥΣΗ» ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΝΕΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΡΟΥΣΤΑ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΜΑΣΗΣΗΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΑΡΩΜΑΤΟΣ.

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΨΩΜΙΟΥ. Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Journal of Agricultural and Food Chemistry.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥ

 ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟ ΨΩΜΙ!!!!

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ! ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ!

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ NEW YORK COLLEGE, ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ


ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ…

«ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΕΝΑ ΑΜΙΝΟΞΥ, ΤΗΝ L-ΚΥΣΤΕΪΝΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΩΣ «ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»… ΑΥΤΟ ΔΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ: ΠΟΣΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ;


“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”: ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΣΑΣ.

Η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ; ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ… ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ  ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ(Σ)ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

 ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΙΔΟΥ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ Ε.Ε.”!

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΛΛΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΩΣ ΦΙΛΕΤΟ, ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΙΟΝΙΔΙ ΞΥΛΟΥ, ΚΕΤΣΑΠ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΟΣΗ Η ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΠΑΓΩΤΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ Η ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΥΓΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΑΔΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΞΥΛΟΠΟΛΤΟ, ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΞΙΝΟ ΘΕΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ». ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ;

ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
«ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΛΕΜΟΝΙΑ Κ.ΛΠ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΗΡΩΔΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΔΟΣ ΣΕΛΑΚ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΗΡΩΔΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ ΨΑΡΙΩΝ. ΧΑΒΙΑΡΙ ΜΕ ΒΟΡΑΚΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, Κ.ΛΠ.

Πορτοκάλια - καρκίνος στην αγορά! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. 

https://www.athensmagazine.gr/article/news/443904-portokalia-karkinos-sthn-agora-o-efet-proeidopoiei

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ… «ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ, ΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ, ΕΝΝΟΩ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΑΜΙΝΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΩΣ ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΠΟΝ-ΦΙΛΕ, ΜΠΡΙΖΟΛΑ Κ.Λ.Π.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ». ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΑΜΙΝΑΣΗ: Η «ΚΟΛΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕΤΟ.

ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΤΣΑΠ, Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:


«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΤΣΑΠ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ. ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΤΟ ΚΕΤΣΑΠ».
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΤΣΑΠ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: 3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΕΤΣΑΠ.

ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΣΕ ΌΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΆΛΛΩΣΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΊΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ…
«ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ, ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ. ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΒΟΛΙΑΖΕΙ. ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΑΣ».
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΥΡΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ Η ΤΖΕΝΤΑΡ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ;

Ειδικοί προειδοποιούν «Μην αγοράζεται ποτέ τριμμένο τυρί»

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, η πλειοψηφία των παραγωγών τυριού προειδοποιούν ότι τα έτοιμα τριμμένα τυριά και κυρίως η παρμεζάνα, εμπεριέχουν πρόσθετες υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών.

Ένα από αυτά ειναι η κυτταρίνη, η οποία παράγεται από μικροσκοπικά κομμάτια από πολτό ξύλου, ή άλλες φυτικές ίνες. Ο λόγος που προστίθεται η εν λόγω σκόνη είναι η μείωση της υγρασίας και ο αποφυγή δημιουργίας σβόλων τυριού στην συσκευασία.

Ενώ τα αποδεκτά επίπεδα κυτταρίνης είναι 2-4% , πολλές εταιρείες παρατηρούνται να προσθέτουν εώς και 8.8%. Επιπρόσθετα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι πολλά από τα τριμμένα τυριά που διατίθενται συσκευασμένα στους πάγκους του σούπερ μάρκετ αποτελούν μίγμα τελευταίων κομματιών από κεφάλια τυριών.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Rachel Beller τονίζει «Όσοι αδυνατούν να τρίψουν μόνοι του το τυρί συνίσταται να ζητούν από τον υπάλληλο των τυριών να τρίψει ένα νέο κομμάτι ώστε να βεβαιωθούν για την ποιότητα του προϊόντος.»https://evia365.gr/eidikoi-proeidopoioun-min-agorazetai-pote-trimmeno-tyri/


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΑΔΕΝΑ ΚΑΣΤΟΡΑ-ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ… “ΩΡΑΙΟ”…
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ Η ΦΡΑΟΥΛΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ CASTOREUM, ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΩΠΗ ΕΚΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΑΔΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΥΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ.

ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΓΩΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΠΟΥ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ. Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;».ΕΔΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ… ΥΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΤΕ ΠΑΓΩΤΟ;

Τρώμε Κατσαρίδες Και Υγρό Από Πρωκτικό Αδένα Κάστορα! Απίστευτες Καταγγελίες Από Τον Πρώην Πρόεδρο Του ΕΦΕΤ



“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”:ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ “ΦΥΣΙΚΟΥΣ” (Ο ΜΌΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΥΒΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΜΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ), ΧΥΜΟΥΣ “ΦΡΟΥΤΩΝ”: ΧΥΜΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ… ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΚΟΧΕΝΙΛΗ;


«Η ΚΟΧΕΝΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΗΛΥΚΑ ΕΝΤΟΜΑ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΑΘΑΡΙΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΚΟΝΗ Η ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΧΗΜΙΚΑ Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ), ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΧΕΝΙΛΗ. ΈΤΣΙ, ΕΝΑΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Η ΚΟΧΕΛΙΝΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ, ΠΑΓΩΤΑ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ (Π.Χ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΕΙΚ, ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ Κ.ΛΠ.), ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΕΛΕ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ Η ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ»…

ΚΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
«ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ, ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΡΩΣΤΙΚΗ, Η RED 2G, Ε128, ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΓΑΛΑ, Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ


«ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΞΥΛΟΠΟΛΤΟ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΞΥΛΟΠΟΛΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΧΡΩΜΑ».

ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ: Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…


«Η ΣΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ. Η ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΞΥΛΟΥ».

ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ: ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

https://www.athensmagazine.gr/article/news/398748-xrwmatizan-to-sporelaio-kai-to-poylagan-gia-elaiolado-poies-etaireies-entopise-o-efet

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (EFSA) Η ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (FDA). ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ, ΟΜΩΣ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ;» ΕΥΛΟΓΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΒΕΒΑΙΑ.

ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΜΕ.ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ,ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,


 ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ,ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,[ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ],ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199 25-10-2015

ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/PLN8T496H3RO6IX/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.PDF?DL=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
HTTPS://WWW.DROPBOX.COM/S/VYAW1VTV3M8Y11P/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.PDF?DL=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ.

5.2. ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ ΤΟ 60 % ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΧ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ . ΣΕΛΙΔΑ 16 ΑΠΟ 40
5.3. ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ.
5.4. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ «GM» ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΥΤΩΝ.
5.5. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ «GM» ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟΞΙΝΕΣ ΟΠΩΣ ΦΘΟΡΙΟ ΚΤΛ,

5.6. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.
5.7. Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
5.8. ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.
5.9. ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Η ΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
5.10. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.

5.11. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΩΣΤΕ ΤΟ 80 % ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
5.12. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ.
5.13. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.
5.14. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΤΛ. ΣΕΛΙΔΑ 17 ΑΠΟ 40
5.15. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
5.16. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΙΧΘΥΩΝ, ΟΣΤΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ.

5.17. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Η ΟΧΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια