Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ.
ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
«Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ», ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. «ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ», ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ.
Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.
«ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΠΟΛΩΣΗ, ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ», ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ «ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ», ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
ΑΚΟΜΗ, ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ, ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ «ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ» ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ «ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΕΤΟΣ, ΜΕ ΙΣΟΒΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ».
ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ 1% ΤΟΥ ΑΕΠ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑFP
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΧΘΕΣ.
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ «ΕΞΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΝΕ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ», ΣΥΝΟΨΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ.
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
«ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΛΩΣΗ, ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ», ΕΚΤΙΜΗΣΕ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΩΣ «ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ».
«ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΙΚΑΙΗ ‘ΔΟΣΗ’ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.
ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ.
ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ «ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΦΟΒΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ».
«ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣ ΤΟ 2030, ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ 3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ 121 ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ», Η ΤΟ 2,6% ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΕΠ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΥΤΟΝ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΔΡΑΣΗ, ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΔΝΤ, ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΜΑΓΚΛΟΜΠΕΛΙ, ΒΙΤΟΡ ΓΚΑΣΠΑΡ ΚΑΙ ΠΑΟΥΛΟΥ ΜΕΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΕΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ.
«ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ», ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
0 Σχόλια